En tillbakablick till årets Almedalsvecka

0 Skriven av: Admin Kategori: Almedalen, Nyheter

Årets Almedalsvecka kanske präglades av valtrötthet, så icke Centerstudenter! Förbundsstyrelsen var närvarande i full styrka under hela veckan.

 
Centerstudenter tjuvstartade Almedalen redan en vecka innan med ett lyckat rosémingel och panelsamtal om miljöfrågor på Fores lokaler på sköna Södermalm i Stockholm. Seminariet hade temat »Miljöskatter – varför alla pratar om dem men ingen gör något«. I panelen deltog förutom förbundsordförande Alfred Askeljung, Jacob Lundberg, doktorand i nationalekonomi och författare till rapporten »Rätt pris på koldioxid« samt Chiya Manuchery, konsult och debattör med master i EU-rätt som skriver för bl.a. Fores och OECD. Som moderator fungerade Fores VD Mattias Goldmann. Nästan 100 deltagare fanns på plats för att lyssna, ställa frågor och delta i det efterföljande minglet.

Väl på plats i Visby så blev Centerstudenters årliga kubb- och punschmingel ett av veckans mest omtalade. Det blev ett väldigt lyckat och uppskattat mingel med gäster som Edward och Gunilla Kinn Blom, Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar och vice ordförande Millis Wernersson, flertalet riksdagsledamöter, ordföranden för olika ungdomsorganisationer och för politiska förbund längs hela den politiska skalan och såklart våra älskade centerstudenter. Som vanlig var det behagligt mingelväder, det bjöds på punsch royal, rosé och alkoholfri Briska och en rafflande speedkubbturnering. Under kubbturneringen utdelades det hårda blickar mellan lagen, gruset yrde och till slut, efter många svåra matcher, stod Jurassic MUF som segrare. Grattis!

Då tidigare mingel blivit väldigt lyckade och uppskattade var hajpen inför årets mingel stor. Makthavare.se rankade Centerstudenters mingel innan veckan som ett måstemingel och vart man än gick under dagarna fram till minglet tisslades och tasslades det om vårt mingel. Det visade sig inte minst när det stod över 150 personer i kö för att bli insläppta innan minglet ens börjat! När Almedalsveckan summerades blev Centerstudenters traditionsenliga punsch- och kubbmingel ett av de mest hyllade eventen och vi ser fram emot nästa års mingel. Vem vet, kanske några förändringar görs till dess för att hypen ska hålla i sig?

Förutom vårat eget arrangemang han både förbundsordföranden och övriga styrelseledamöter med representation, möten, intervjuer och mingel i vanlig ordning. Veckans avslutades med styrelsemöte och middag.

Centerstudenter vill rikta ett stort tack till alla som deltog, både under seminariet och minglet, och hoppas att vi syns även nästa år!

 
 
Om du missade något av våra event eller bara vill återuppleva dessa finns det självklart bilder att beskåda på Facebook. Här hittar du bilder från vårt Miljöseminarium och här hittar du bilder från vårt Punsch- och kubbmingel.

 

0

Din varukorg