Elin Larsson kandidatpresentation

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Kandidaturpresentationer

Elin Larsson presenterar sig för förbundsstämman

Kära Centerstudenter,

Ett år har gått sedan jag fick det fina förtroendet av er. Nu möts vi i Uppsala, som för mig är min studentstad men också den stad där jag kom i kontakt med Centerstudenter på avdelningsnivå och haft det roligaste av engagemang. Nu samlas vi här för en förbundsstämma, för att fatta beslut om Centerstudenter framåt och jag söker återigen ert förtroende som vice förbundsordförande.

Till er som inte känner mig så är jag 24 år gammal och flyttade till Uppsala från den lilla stålstaden Sandviken.  Sedan något år tillbaka bor jag i Stockholm och sedan jag blev klar med min kandidatexamen i statsvetenskap jobbar jag som handläggare på Migrationsverket.

Mitt första år i Centerstudenters förbundsstyrelse har varit både roligt och omtumlande. Roligt att efter så många år som aktiv medlem få vara en del av förbundsstyrelsen och arbeta för förbundet från det hållet. Roligt att få chansen att vara en del av den politiska hetluften och se att många både internt och externt tycker att Centerstudenter är viktiga och gärna lyssnar på vad vi har att säga. Omtumlande med tunga beslut som har fattats som har påverkat organisationen och förbundsstyrelsens arbetssätt. Nu är jag redo att ta mig an ett nytt verksamhetsår och att göra val tillsammans med er!

Det går bra för Centerstudenter. Vi har en stadig medlemskår med både nya medlemmar och många som förnyar sitt medlemskap. Att se att så många vill fortsätta vara medlem i Centerstudenter är roligt för förhoppningsvis betyder det att ni alla ser ett mervärde i att vara medlem i Centerstudenter. Inte ett medlemskap ni bara tecknat under en blöt festkväll. En stadig medlemskår med medlemmar som vill engagera sig är grunden i en fungerande valrörelse.

Även i opinionen går det bra för Centerstudenter. Ingen röst är lagd än (!) men opinionsmätningarna visar att Centerpartiet ökar bland studenter, och självklart bör Centerstudenter tillskrivas äran för den ökningen. Med den ökningen medföljer ett ansvar inför stundande valrörelse.  En valrörelse där Centerstudenter måste visa varför våra frihetliga värderingar är både rätt och riktiga för såväl partiet som för väljarna. Väljarna – för att det är de som faktiskt lägger rösterna och partiet för att det är där vi får chansen att visa att vi inte bara är deras bästa rekryteringsbas utan att det är här de bästa värderingarna och den bästa politiken finns. Vi drev igenom mycket bra politik på partistämman i höstas men även efter att den rödgröna regeringen har fallit så behöver friheten fortsatt försvaras.

Jag vill fortsätta slipa våra argument och försvara friheten. Se till att Centerstudenter växer, blir fria tankars hem för alla som vill, ge ett än större mervärde i engagemanget både för de som är nya och de som varit medlemmar ett tag eller några år. Se till att det finns engagemang för alla och se till att Centerstudenters genomslag blir ännu kraftigare. Nu, i valrörelsen och i tiden som följer efter den.

Vi syns på stämman

 

Valberedningens fulla förslag till förbundsstyrelse hittar du här.

0

Din varukorg