Centerstudenter söker pressekreterare

0 Skriven av: Tobias Samuelsson Kategori: Jobba hos oss, Nyheter, Okategoriserade

Centerstudenter söker pressekreterare

Centerstudenter är Centerpartiets studentförbund som driver politiskt arbete för en friare värld. Vi fungerar som en social mötesplats och en plattform för medlemmar som vill utvecklas professionellt, politiskt och personligt. Centerstudenter är framförallt aktiva i frågor som rör högre studier och studenters situation samt idédebatt och internationell politik. Vi har 650 medlemmar och avdelningar vid de flesta av landets större lärosäten.

 

Om arbetet

Pressekreteraren ansvarar för att föra ut Centerstudenters åsikter i valrörelsen. Pressekreteraren samordnar kommunikationen med media och i sociala medier samt bistå förbundsordföranden och Centerstudenter nationellt med att nå ut med sitt budskap. Som ansvarig för Centerstudenters kommunikation tar pressekreteraren både fram eget och sprider andras material. Kanalerna innefattar, men är inte begränsade till, traditionella och sociala medier. Pressekreteraren ansvar tillsammans med förtroendevalda att föra ut Centerstudenters politik men har det mediala övergripande ansvaret för hur vi för ut vår politik. Pressekreteraren är även den som har kontakt med media för Centerstudenters räkning.

 

Om dig

Vi söker dig som tycker om att skriva politiska texter och har god kännedom om sociala medier såsom Facebook, Twitter och Instagram. Då tjänsten handlar om att föra ut politiska åsikter räknar vi med att du har ett stort samhällsengagemang och är intresserad av politik. Vi ser också att du har grundläggande kunskaper i Officepaktetet och dokumenterad vana av att producera målgruppsanpassade texter med avancerat innehåll. Kunskaper i program såsom Adobe, Indesign och Photoshop är meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av journalistik, kommunikation eller motsvarande.

Som person trivs du med att ta egna initiativ, leda arbetet framåt och se resultatet av ditt arbete. Du strukturerar själv upp ditt arbete och jobbar självständigt med dina processer och för dem vidare. Du har lätt för att underhålla yrkesmässiga relationer och tar tillvara på tillfällen att skapa nya kontakter. Du är tydlig i din kommunikation och är duktig på att övertyga andra i frågor som är viktiga för dig. Du har ett gott omdöme samt en förmåga att väga samman komplex information och fatta snabba beslut.

Då Centerstudenter är ett studentförbund ser vi gärna att du som söker har erfarenhet från studentvärlden. Vi förväntar oss att du delar Centerstudenters värderingar.

 

Om tjänsten

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid som löper mellan senast den 15 maj till tidigast valdagen den 15 september. Om möjlighet finns ser vi gärna att du börjar tidigare och stannar kvar längre. Tjänsten är på heltid om inget annat beslutas. Vi tillämpar individuell lönesättning. I tjänsten ingår det oreglerad arbetstid. Visst resande och helgarbete kan förekomma. Tjänsten är placerad i Stockholm på Stora Nygatan där Centerstudenter delar kontor med Centerpartiet. Sista dag att söka tjänsten är 29 mars men vi gör urvalet löpande.

 

Ansökan

Skicka CV samt personligt brev till förbundsordförande Simon Palme simon.palme@centerpartiet.se

Har du några frågor om tjänsten? Hör av dig till förbundsordförande Simon Palmesimon.palme@centerpartiet.se eller 070-142 17 61.