Centerstudenter och CUF skriver på politikerbloggen om Centerpartiets idéprogram.

Centerstudenter och CUF skriver på politikerbloggen om Centerpartiets idéprogram. 0 Skriven av: Admin Kategori: Debatt, Nyheter

Idag skriver Anna Sandström tillsammans med Hanna Wagenius om hur Centerstudenter och CUF vill att Centerpartiets idéprogram ska se ut.

När Alliansen 2006 gjorde entré i Rosenbad var det med bestämda steg. Monopol avskaffades, skatter sänktes och ersättningssystem reformerades. Människors frihet ökade och utanförskapet minskade.

Det dröjde dock inte länge innan den finansiella krisen, med efterföljande lågkonjunktur och skuldkris, sköljde över världsekonomin. Också Sverige drabbades hårt, och regeringen fick fokusera på akut krishantering.

Det är förståeligt, men inte förlåtligt, att många alliansföreträdare inte längre orkar höja blicken och spana mot en frihetlig framtid. Mellan Moderaternas ultrapragmatiska politik för livspusslare, Folkpartiets tal om allt tidigare betyg och Kristdemokraternas fundamentalistiska folkhälsopolitik har visionerna glömts bort.

Centerpartiet har en möjlighet och en skyldighet att fylla det idémässiga tomrum som för tillfället finns inom svensk politik i allmänhet, och Alliansen i synnerhet. …

Läs hela debattartikeln på politikerbloggen

0

Din varukorg