Centerstudenter Internationals styrelse verksamhetsåret 17-18

0 Skriven av: Admin Kategori: CSI, Nyheter

Lär känna CSI:s nya styrelse

Under sitt första styrelsemöte för verksamhetsåret utsåg förbundsstyrelsen vilka ledamöter som kommer att ingå i Centerstudenter internationals (CSI) styrelse för det nästkommande verksamhetsåret. Bland många kompetenta kandidater valdes 5 personer ut. Tillsammans med  Sofia Molin, som blev omvald som sammankallande i CSI för tredje året, kommer de att ansvara för Centerstudenters internationella arbete och samarbeten.

 

Sofia Molin, sammankallade (omval)

Sofia Mitt namn är Sofia Molin, är 26 år gammal och härstammar från de skånska slätterna. Till vardags är jag en glad statstjänsteman och har en bakgrund inom bland annat utvecklingsstudier på Lunds universitet. Utöver det har jag tidigare härjat i allt från Europaparlamentets korridorer till Ghanas och Englands studentliv. Det har varit en stor ära att få leda Centerstudenters arbete under de gångna åren och ser fram emot att nå nya höjder under detta verksamhetsåret. Vi har med mycket små medel gjort fantastiskt mycket och jag ser fram emot att få utveckla organisationen än mer tillsammans med den nya, ytterst kompetenta uppställningen! Har ni några frågor eller kommentarer kring vårt arbete, tveka inte att höra av er!

 

Eric Lundvall (omval)

Mitt namn är Eric Lundvall och verksamhetsåret 17/18 blir mitt andra år i CSI. Jag ser fram emot att utveckla Centerstudenters internationella engagemang och framförallt fortsätta att lyfta Centerstudenters utbildningspolitik till den europeiska nivån. Genom LYMEC och nätverket European Liberal Student Network som vi startade 2016 har vårt arbete med en europeisk utbildningspolitik tagit fart och detta arbete fortsätter kommande verksamhetsår.
Jag har en utbildning inom företagsekonomi på mastersnivå i Luleå och har förutom ett stort intresse för att resa även studerat i Sydkorea och arbetet i Bryssel. Genom CSI fördjupar jag min kunskap inom internationell politik och arbetar för att stärka Centerstudenters internationella arbete. Kunskapen tar jag med mig för att påverka nationellt såväl som lokalt.

 

Isabelle Pucher (nyval)

Som utbildad statsvetare har politiken alltid legat mig varmt om hjärtat och speciellt den utrikespolitiska delen. Det har varit dragkraften vid mitt val av akademisk utbildning samt efterföljande arbetsplatser och är något som fortsätter att i högsta grad intressera mig. Intresset för utrikespolitik drev mig att söka mig till Liberal Democrats internationella kansli i London där jag som forskningsassistent bland annat jobbade mycket med EU-folkomröstningen. Efter denna erfarenhet kändes steget till Centerpartiets riksdagskansli i Stockholm extra roligt då jag var politiskt sakkunnig inom utrikes-, säkerhets- och EU-politik samt Nordiska Rådet. Det ska bli fantastiskt roligt att inom Centerstudenter international vara med och driva liberal politik runt om i världen.

 

Robert Steffens (nyval)

Jag heter Robert Steffens och är 21 år gamla. Till vardags så delar jag min tid mellan att vara gruppledare för Centerpartiet i Botkyrka och politisk sekreterare för Centerpartiet i Nacka. Sedan några veckor tillbaka är jag också vice president för Nordiska Centerungdomens Förbund, där har jag också varit ledamot i styrelsen förra verksamhetsåret. 2014 blev jag invald i CUFs internationella kommitté och har nu gjort mitt sista verksamhetsår nu. Under min tid CUFs IK har jag representerat på ett antal LYMEC, IFLRY och NCF-kongresser. Jag sökte till CSI för att det var dags för att göra något nytt, men ändå kunna fortsätta att representerar centerrörelsen internationellt. På fritiden uppskattar jag att mysa med mina katter och umgås i goda vänners lag(helst bland skålar och pokaler), det kan hända att jag sätter än och annan potatis i trädgårdslandet också.

 

Konrad Hellberg (nyval)

Jag heter Konrad och är snart klar med min master i Bank och Finans. Tidigare har jag varit ordförande för CS Stockholm, då avdelningen tillsammans med CSI gick före förbundet och ansökte om medlemskap i ESFL (European Students For Liberty). Något förbundet snabbt hakade på. Tidigare har jag representerat CS på två ESFL-konferenser i Prag, något som var både roligt och mycket givande. Jag har precis blivit vald till ledamot i NCF (Nordiska Centerungdomens Förbund), något jag är väldigt glad över. Jag vill vara med i CSI för att öka Centerstudenters inflytande internationellt. När jag inte pluggar eller håller på med politik så gillar jag att segla och att snickra.

 

Astrid Martinsson (nyval)

Jag är en glad teknolog med ursprung från Halmstad men som sedan 2013 huserar i Lund. Blev medlem i centerrörelsen 2010 och har gjort lite allt möjligt sedan dess, dock har engagemanget legat delvis i vila på grund av andra åtaganden i något år, men är nu redo för nya utmaningar och lärdomar. Intresseras i allmänhet av det mesta och i synnerhet av jämställdhetsfrågor, mänskliga rättigheter och demokratifrågor.

0

Your Cart