Centerstudenter deltog på Folk och Försvars rikskonferens

0 Skriven av: Tobias Samuelsson Kategori: Nyheter, Okategoriserade

Folk och Försvar

Centerstudenter var på plats när Folk och Försvar pågick i Sälen 14-16 januari, och representerades där av undertecknade Simon Palme och Naod Habtemichael.


Simon och Naod med ÖB Micael Bydén.

Utrikes-, försvars- och säkerhetsfrågor ligger Centerstudenter varmt om hjärtat och som medlemsorganisation i Folk och Försvar har vi möjlighet att både lära oss, diskutera och påverka debatten.

Under rikskonferensen samlades omkring 400 deltagare för att diskutera frågor om frågor som rör bland annat det nya totalförsvaret, säkerhetsläget, cybersäkerhet, terror och europeiskt försvarssamarbete.På söndagen som inledde konferensen debatterade vi för ett svenskt Natomedlemskap med en debattartikel i Svenska Dagbladets ledarblogg Säkerhetsrådet. I debattartikeln kommenterade vi Stefan Löfvens inledningstal som hade ägt rum samma dag.

En given höjdpunkt var att vi fick möjlighet till ett enskilt samtal med kung Carl XVI Gustaf på söndagskvällen. Tyvärr har vi ingen bild att visa upp men det var ett möte vi sent kommer glömma.

Vi deltog i många intressanta diskussioner och möten med andra deltagare på konferensen. På måndagen var Naod med i rundabordssamtal med justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S). Det var ett engagerat samtal med många frågor, men dessvärre löpte tiden ut innan Naod hann ställa sin fråga som gällde akademiseringen av polisutbildningen. Morgonen därpå deltog Simon i rundabordssamtal om totalförsvaret med försvarsminister Peter Hultqvist (S).

Vi är övertygade om att försvars- och säkerhetsfrågor kommer att vara centrala framöver, inte minst med tanke på en orolig omvärld och risken för försök till inblandning i valet från utländsk makt.

Simon Palme & Naod Habtemichael

0

Din varukorg