Caspian Rehbinder presenterar sig inför stämman

0 Skriven av: Admin Kategori: Förbundsstämma, Kandidaturpresentationer, Organisation

Caspian Rehbinder kandiderar till förbundsordförande

Hej!

Jag heter Caspian Rehbinder och kandiderar till förbundsordförande för Centerstudenter. Jag är 23 år gammal och studerar statsvetenskap vid Stockholms universitet. Just nu läser jag juridik, skriver på min masteruppsats och jobbar med migrationsfrågor för tankesmedjan Migro.

Centerstudenter har en unik position i centerrörelsen. Som studentorganisation är det vår uppgift att vara en intellektuell, ideologisk och långsiktig röst i rörelsen. Vi ska vara en mötespunkt mellan akademi och politik och en fristad från kortsiktiga politiska överväganden. Vår roll är inte främst att kampanja utan att lägga grunden för hela rörelsens framtida politik. Det är särskilt viktigt under mellanvalsperioden – det är nu vi har bäst förutsättningar att fördjupa, förankra och förbättra vår politik.

Under de senaste åren har idéutvecklingen i förbundet fått stå tillbaka. Som ordförande kommer jag att återuppta det arbetet genom rapportskrivande, stärkta arbetsgrupper och en stark intern idédebatt. Vår största styrka är att vi är ett förbund av studenter. Bland oss finns medlemmar med akademisk kompetens inom nästan alla områden. Genom engagera våra medlemmar i de frågor de kan bäst kan fler bidra till idéutvecklingen och höja nivån på vår politik. Det är nu vi formar framtidens politik.

För att stärka vårt inflytande och vår samlade kompetens är det viktigt att vi fortsätter växa som förbund. Vi växer som mest när vi är tydliga och ideologiska. Genom att vara en vass, intellektuell och liberal rörelse kommer vi att vara relevanta för personerna vi vill nå. Då växer vi i medlemsantal utan att tumma på våra visioner.

För att öka vårt inflytande över Centerpartiets politik är det viktigt att stärka banden med dem. Under de senaste åren har jag i Stockholmsavdelningen kraftigt förbättrat våra relationer med partiet. Jag vet hur man samarbetar och när det är värt att ta strid. Det har gett avdelningen bättre inflytande och kraftigt höjda ekonomiska anslag. För att påverka partiet både tydligt och långsiktigt är det viktigt att vi tar vara på våra unika styrkor. Vi kan påverka mest effektivt genom att presentera genomtänkt och ideologisk politik.

Som ordförande vill jag minska avståndet mellan förbundsstyrelsen och avdelningarna, stärka avdelningarnas kontakt med partiet och öka förbundsstyrelsens transparens. Medlemmarna ska ha nära till både förbund och avdelning. Vi måste också upprätthålla vår starka sociala gemenskap genom studentikosa evenemang och storslagna fester.

Med en stark bakgrund i akademi, idéutveckling och centerpolitik är det här någonting jag kan och vill ta på mig. Jag hoppas att ni ger mig förtroendet att leda vårt förbund och stärka just det som gör Centerstudenter till Centerstudenter.

Mer om Caspians kandidatur på http://caspianrehbinder.se/

 <- Tillbaka till alla kandidaturer

0

Din varukorg