Caroline Ferning kandidatpresentation

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Kandidaturpresentationer

Caroline Ferning presenterar sig för förbundsstämman

Kära Centerstudenter!

Jag är otroligt hedrad över att vara förslagen av valberedningen till att sitta med i förbundsstyrelsen. Här med söker jag stöd hos er medlemmar för detta ändamål!

Mitt namn är Caroline Ferning, jag är 25 år gammal (fyller 26 samma dag som Kronprinsessan Victoria och prins Daniel firar 8 år som gifta) och härstammar från västkusten och sommarpärlan Halmstad. Hösten 2015 tog jag mitt pick och pack för att röra mig till socialismens högborg, Göteborg, för att påbörja tre år av studier på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Miljövetenskap och företagsekonomi stod på agendan och i skrivande stund har jag 2 månader kvar innan examen är tagen och höstens tilltänka masterstudier nalkas.

Jag har alltid varit en vän av friheten. Frihet för individen, valfriheten att jag själv får bestämma och att andra ska få samma möjligheter som mig själv är saker jag alltid känt starkt för. Med en historia och bakgrund i MUF hade kanske monarkin och konservatism  lite större betydelse, men där liberalismen och miljöfrågor idag har klivit in och tagit all plats. Mitt engagemang i Centerstudenter grundar sig i att vi är och ska fortsätta vara de som står upp för frihet, de som håller nivån på samtal och diskussioner hög, och som aldrig ger efter för nationalistiska krafter.

Att engagera sig inom Centerstudenter ska inte vara svårt. Viljan att vara med och bidra till någon av ovanstående (eller bara dricka punsch och ha det allmänt härligt) ska räcka. Centerstudenter får inte vara en högtravande borg där steget in känns så högt att knappt Ayn Rand kan ta sig in. Är det så kommer vi gå miste om många fantastiska människor som bara vill stå upp för friheten och dricka gyllene drycker och ha det trevligt i likasinnades sällskap. Jag vill att fler ska få chansen att hitta rätt, precis som jag själv gjort.

I år är det valår och engagemanget är som störst.  Som tidigare nämnt var jag med i MUF, och valet 2010 satt jag med i styrelsen i Halmstad och drev den valrörelsen. Ett år fullt av kampanjande, utbildningstillfällen och pubkvällar landet runt. Ett väldigt lärorikt år med många erfarenheter i bagaget som jag känner att jag kan ta lärdom av och ta det bästa med in i denna valrörelse och göra det till den starkaste och bästa någonsin. Intresset och kämpandet för frihet för den enskilda människan har alltid funnits där, men idag är det i ny tappning. Det tog några år, men nu har jag hittat hem.

2010 vann alliansen och jag skulle bli oerhört glad ifall jag fick äran att vara den drivande kraften i ännu en valrörelse , nu när jag äntligen hittat hem.

Frihet, liberalism och punsch

Caroline Ferning

 

Valberedningens fulla förslag hittar du här

0

Din varukorg