Caroline Ferning kandidatpresentation

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Förbundsstämma, Kandidatpresentationer 2019
Caroline Ferning presterar sig för förbundsstämman

Bästa Centerstudenter

Jag är oerhört glad över valberedningens nominering för möjligheten att få fortsätta ett år till i förbundsstyrelsen. Mitt namn är Caroline Ferning och är 26 år gammal. Jag är född och uppvuxen i sommarstaden Halmstad där Gyllene Tider och Tylösand är  synonymer och Carl Bildt äntrade världen för snart 70 år sedan. I somras tog jag examen från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet där jag under tre års tid läst miljövetenskap och företagsekonomi. Hösten spenderade jag nere i Bryssel med praktik på Europaparlamentet hos Fredrick Federley. En tid som jag värderar högt och som bidragit med matnyttig kunskap som jag tar med mig inför det stundande EP-valet.  Sommaren kommer för åttonde året i rad tillbringas i Båstad, och i höst flyttar jag tillbaka till kära Göteborg för masterstudier (äntligen!).

Förra året kandiderade jag bland annat på att alla människor som var intresserade av att engagera sig i Centerstudenter också skulle känna sig välkomna, oavsett tidigare politiskt engagemang och mål med sitt medlemskap. Detta är något jag vill fortsätta arbeta med. Vi behöver fortsätta skapa en stor bredd av både människor och åsikter inom förbundet för att inte stagnera och fastna i gamla sätt att tänka på samt hur vi bedriver verksamhet. Jag vill fortsätta förvalta den gemenskap och idéutbytande som finns hos alla avdelningar och medlemmar. Jag vill fortsätta utveckla de event och utbildningar som kommit att bli återkommande mötesplatser för medlemmar. Centerstudenter är för mig den perfekta mixen mellan festligheter och allvar och det är något vi bör hålla fast vid.

Trots alla utvecklande och roliga event finns det mycket utvecklingspotential. Bland annat skulle jag vilja se event med större sammankoppling mellan Centerstudenter och näringslivet. Idag har vi Riksdagsuniversitet som bland annat riktar in sig till dem som vill arbeta med politik och komma i kontakt med människor från den sfären. Det är en bra kurs som jag är väldigt glad över att både få ha deltagit på och fått vara ansvarig för. Dock behövs Centerstudenter på alla positioner i Sverige och jag tror både Centerstudenter i sig och dess medlemmar hade gynnats av att ha ett formellt forum där människor från samma bakgrund kan träffas och stötta varandra inom karriären, oavsett vilken väg en väljer.

Det har varit ett händelserikt och historiskt år inom svensk politik. Det har varit ett val och en regeringsbildningsprocess där Centerstudenter stod för en tydlig linje mitt i kaoset. Det blev inte som vi kämpat för, men nu är det viktigare än någonsin att Centerstudenter står upp för liberala värden, skapar opinionen och inte bara tar sagda ord för sanning. Vi är långt ifrån klara med vårt arbete som den liberala kompass Centerstudenter är.

Det har inte bara varit ett händelserikt år, det är även ett viktigt år vi har framför oss. I maj är det val till Europaparlamentet och i höst är det partistämma. Två viktiga händelser där Centerstudenters politik och frihetliga tankar verkligen kan få genomslag och bli verklighet. Jag vill vara med och driva opinion för våra liberala och frihetliga förslag påverkar den svenska och europeiska politiken. Jag hoppas på ert fortsatta förtroende för att sitta kvar i förbundsstyrelsen och se till att förbundet fortsätter utvecklas och bidra med liberal, frihetlig politik på riktigt!

Har du frågor eller funderingar gällande min kandidatur eller vill veta mer, tveka inte att höra av dig på Facebook, mail eller annat lämpligt forum.

Vi ses på stämman i Göteborg!

 

 

 

 

0

Din varukorg