Anna Simon-Karlssons kandidatpresentation

0 Skriven av: Naod Habtemichael Kategori: Förbundsstämma, Kandidatpresentationer 2020
Anna Simon-Karlsson presenterar sig för förbundsstämman

Kära Centerstudenter!

Jag är stolt, glad och tacksam över att vara en del av valberedningens förslag och söker nu ert förtroende att bli omvald som förbundsstyrelseledamot i Centerstudenter.

För er som inte känner mig så heter jag Anna Simon-Karlsson, är nyss fyllda 27 år och född och uppvuxen i Stockholm. För närvarande jobbar jag som pressekreterare på Centerpartiets riksdagskansli, där jag dagligen arbetar med politik och frågor som rör press, kommunikation och media. Jag har tidigare varit styrelseledamot i Centerstudenter Stockholm och jobbat som pressekreterare för Centerstudenter under valrörelsen 2018. Jag har även varit förbundsordförande för Judiska Ungdomsförbundet i Sverige (JUS) och engagerat mig i olika samhällsfrågor utanför partipolitiken.

För ett år sedan fick jag ert dyrbara förtroende. Mitt första år i förbundsstyrelsen har varit oerhört lärorikt och utvecklande. Jag har fått nya kunskaper och erfarenheter som jag hoppas kunna förvalta under nästa verksamhetsår, för att fortsätta driva detta förbund framåt. Som den tidigare socialdemokratiske finansministern Pär Nuder sa: Jag är stolt, men inte nöjd. Det finns så mycket mer att göra, och jag har så mycket mer att ge till detta förbund.

Jag vill bland annat verka för att Centerstudenter ska bli ett mer inkluderande och jämställt förbund. Alla medlemmar ska kunna känna att fria tankars hem är deras hem och att det är ett hus utan glastak. Det handlar om att vi som förbundsstyrelse anstränger oss ännu mer för att välkomna nya medlemmar och sänka trösklarna inom förbundet, och bistår avdelningarna i detta arbete. Det är även viktigt att vi fortsatt erbjuder utbildning och kompetensutveckling inom förbundet, där alla centerstudenter ska känna att de fortsätter utvecklas och får ut något av sitt medlemskap.

Jag hoppas att jag med min erfarenhet kan hjälpa förbundet både kommunikativt och strategiskt för att främja den liberala och frihetliga idédebatten. Centerstudenter ska inte bara vara en ideologisk vakthund – vi ska också vara en ideologisk draghund. En kraft som utvecklar och driver partiet i en ännu frihetligare riktning, genom idédebatt och policyförslag.

Vi befinner oss i början av ett nytt decennium, och på riksdagsnivå mitt i en mellanvalsperiod. Det som kommer att prägla och definiera den liberala debatten under detta decennium är de tankar och idéer som vi nu väljer att lyfta. De konkreta förslag som vi nu tar fram kan bli partiets politik inför nästa val.

Vi befinner oss också mitt i en global pandemi, där auktoritära och kollektivistiska åtgärder på kort tid har drivits igenom. Det påverkar även verksamheten i vårt förbund, inte minst då vår förbundsstämma i år sker digitalt. Men det kommer att komma en dag då kurvan till slut har plattats ut. Då kommer de liberala värdena om frihet för individen och öppenhet mot omvärlden att behöva försvaras mer än någonsin. För att citera Patrick Krassén: Covid-19 kommer att gå över förr eller senare; att återuppta öppna samhällen kan ta väldigt mycket längre tid.

Om du har några frågor eller funderingar om mig och min kandidatur är du alltid välkommen att kontakta mig!

 

Ta hand om er – vi ses på den digitala stämman!

0

Din varukorg