Anna Simon-Karlsson kandidatpresentation

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Förbundsstämma, Kandidatpresentationer 2019

Anna Simon-Karlsson presenterar sig för förbundsstämman

Kära Centerstudenter! Jag är stolt, glad och tacksam över att vara en del av valberedningens förslag och söker nu ert förtroende att bli vald till ledamot i Centerstudenters förbundsstyrelse. För närvarande jobbar jag som pressekreterare på Centerpartiets riksdagskansli, där jag dagligen arbetar med frågor som rör press, kommunikation och media. 

Jag har tidigare varit styrelseledamot i Centerstudenter Stockholm. Under valrörelsen blev jag sedan anställd som pressekreterare för förbundet – något som ledde till att jag fick mitt nya jobb som pressekreterare på riksdagskansliet. Jag har även varit ordförande för Judiska Ungdomsförbundet i Sverige (JUS) och engagerat mig i olika samhällsfrågor utanför partipolitiken.

Även om vi på riksdagsnivå befinner oss i en mellanvalsperiod, så har vi ett stundande EU-val. Nu är det viktigare än någonsin att Centerstudenter agerar liberal vakthund – eller en liberal nagel i ögat – både inför partiet och i den allmänna politiska debatten. Inför partistämman i höst får Centerstudenter inte minst chansen att idéutveckla och påverka partiet i en ännu frihetligare riktning. 

I många fall kan det kännas som att vi arbetar i motvind med de populistiska, nationalistiska, auktoritära och inte minst nykonservativa idéströmningar som tagit allt kraftigare fart i opinionen. Jag hoppas att jag med min erfarenhet kan hjälpa förbundet både kommunikativt och strategiskt för att främja den liberala och frihetliga idédebatten.

Som förbundsstyrelseledamot hoppas jag kunna stärka andra medlemmar på samma sätt som förbundet stärkt mig. Därför är det fortsatt viktigt att vi erbjuder utbildning och kompetensutveckling inom förbundet. Att alla centerstudenter ska känna att de fortsätter att utvecklas och får ut något av sitt medlemskap.

Om du har några frågor eller funderingar om mig och min kandidatur är du alltid välkommen att kontakta mig!

0

Din varukorg