Almedalsguiden: Rävarnas sista minuten tips 

0 Skriven av: Admin Kategori: Almedalen, Okategoriserade

Trots att rävarnas guide från förra året är näst intill fulländad har rävarna några tips inför årets Almedalsvecka som vi vill dela med oss av. Sista minuten-tips inför Almedalsveckan:

Giveaways

Dagstidningar är bra för att uppdatera dig om vad som händer i Visby (och resten av världen) Men dra inte runt på onödiga broschyrer som du ändå inte kommer få med dig hem. Samla inte heller på dig knasiga giveaways som fidget spinners eller pins med oklara budskap. Däremot har nöden ingen lag. Om du är i behov av något (plåster eller tygpåsar) är det helt okej att använda plåster från vårdföretagarna eller tygpåsar från svensk mjölk. Bara för att det är Almedalsveckan. I övrigt bör reklamattiraljer bäras med försiktighet (så vida du inte är vänster, men då läser du troligtvis inte denna guide). Innovativa lösningar kan emellanåt rädda din kväll. Se här ett exempel på förra året då denna till synes relativt fula vattenflaska dämpade törsten i en torr strupe:


Mingel

Antalet mingel är många och det är svårt att välja vilka man ska besöka. Ett tips är att testa lite olika. Även om samma organisation har mingel flera dagar behöver man inte dyka upp på alla. DJ Battle, som tidigare var Almedalens största ståhej är i år värt att hoppa över. Att sälja sin själ genom att fylla i bland annat sina kortuppgifter, delta i lotterier eller köpa biljetter för att se Annika Strandhäll (i bästa fall) och diverse riksdagsledamöter svänga sina lurviga på en scen är inte rimligt. Passa på att träffa några vänner/bekanta du inte sett på länge i stället. Det kommer vara värt det.
Stela tystnader

I början på kvällarna kan många tycka att minglandet är lite jobbigt. Den klassiska frågan: “Har du varit här förut?” är dock alltför trött för att kunna rekommenderas annat än i absoluta nödfall. Istället rekommenderar rävarna följande fyra kategorier av samtalsämnen, särskilt om man råkar befinna sig på ett mingel med andra centerpartister (funkar dock i de flesta sammanhang):

1) Hela landet (här ska man med fördel ha rest mycket i hela landet som förberedelse, för att kunna connecta över vad man kan om otippade små orter folk kommer ifrån)

2) TV (underlättar om man förberett sig genom att se mycket på TV. Enkelt att skapa intressanta samtalsämnen kring allt från favoritserien till hur många 10-poängare man klarat i På spåret)

3) Kunskap (här kommer allt egentligen in, men har man kunskap kan man alltid diskutera något. Förbereder sig gör man exempelvis genom att läsa mycket nyheter)

4) Oväntat hobby (börja med en otippad hobby och prata om denna)
Men viktigast av allt: Ställ frågor!

  • Vart kommer personen du pratar med ifrån och skulle hen rekommendera den platsen om man inte rest i hela landet?
  • Vilken är hens favoritkaraktär i Skam?
  • Har hen läst något intressant om Almedalen som du har missat?
  • Vilken sport i SM-veckan skulle du helst vilja vinna – flaggfotboll eller rollerbladesderby?

Vattenbristen

Trots att det är vattenbrist på Gotland är det ingen brist på vin, så det kommer nog bli en trevlig vecka. Skämt åsido. Vattenbristen är inget skäl att hoppa över välbehövliga duschar och att dricka var tredje vatten. Det behövs för att orka ta in information på diverse seminarium och vara en människa som folk vill mingla med. .

0

Din varukorg