Almedalsguiden: Rävarna presenterar sig

0 Skriven av: Tobias Samuelsson Kategori: Almedalen, Okategoriserade

Almedalsguiden

För att rädda förstagångare i Almedalen, den som är sent ute eller ja, vem som helst egentligen, har vi satt ihop en Almedalsguide i tre delar. Den är till för alla som är ute i sista minuten. Vi som gjort guiden är:

 

Johanna Lundgren Gestlöf, student och blivande managementkonsult
Vad är ditt bästa tips inför Almedalen?
Börja jobba och tjäna pengar så ni slipper ta färjeavgångarna med studentanpassade priser klockan 02.25 på natten. Även om Visby är vackert i soluppgången vill man spara vakna timmar om nätterna till efterfester och nakenbad i havet, inte till att
dödstrött släpa en tung väska genom Visbys kullerstensgator.

 

Niklas Svanlindh, PR-konsult
Vad ser du mest fram emot i Almedalen?
Jag ser mest fram emot det jag inte redan vet om. Precis som på en festival har man ofta gjort en fullspäckat spelschema i förvåg där varenda minut är intecknad med olika seminarier och mingel. Men sedan händer något oväntat. Man träffar någon ny person, blir inbjuden till något arrangemang och hela spelschemat spricker. Det är ofta dessa möten som är mest spännande. Tipset är därför att, även om det är väldigt trevligt att dricka gratis rosé med sina vänner, inte glömma bort att knyta nya kontakter.
13563362_1191608270858586_540609658_n
Emmyly Bönfors, politisk sekreterare
Varför är just du ett Almedalsproffs?
Eftersom jag den hårda vägen har lärt mig att åka och titta på seminarielokalen innan den bokas. Risken kan vara att det är en trång verkstad med renoveringsbehov och att riksdagsledamöterna (plus Lars Ohly) du bjudit in tänker mer på svetten som lackar i deras pannor än vad de ska säga i panelen. Jag har även lärt mig hur mycket punsch som går åt på ett av Almedalens populäraste mingel (när Edward Blom är på besök) och hur det känns att bära dessa liter till själva tillställningen.

 

Anna Sandström, ledarskribent
Vilket är ditt bästa Almedalsminne?
När jag genom körsång tillsammans med mina kollegor och vänner lyckades ta mig in på ett otroligt trevligt nattmingel där det bjöds på korv och sång och spännande samtal med intressanta personer. De bästa kontakterna och mest intressanta samtalen har man på de mest oväntade platserna. Så deppa inte för att du inte är bjuden på de creddiga minglerna (än). Du kommer att hitta andra bra sätt att träffa intressanta personer om du bara är öppen för det.
Image 2016-06-30 at 17.44
0

Your Cart