Almedalsguiden del 5

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Almedalen

Allmänna tips!

Det finns ett gäng allmängiltiga tips för Almedalen som Gambla Refvar i sin välvillighet vill dela med sig av.

Först och främst: TA SEMESTER. Semesterlinjen är den absolut mest förtjänstfulla linjen för en vecka i Almedalen. Man behöver aldrig ursäkta sig från ett trevligt mingel med att man måste sova på grund av viktiga åtaganden dagen efter. Man kan stänga alla Visbys klubbar likt de mytomspunna Nattdjuren gjorde förra året. Man kan välja och vraka mellan seminarier som skapar nytta, seminarier man vill gå på bara för att det är någon rolig paneldeltagare, eller strunta helt i allt vad bildning heter och äta glass vid havet. Ingen annan semestervecka kommer erbjuda så mycket gratis föda och alkohol, så mycket vänner och roliga människor att spendera tiden med, eller sådan blandning av nytta och nöja. Återigen – om ni missat detta för innevarande år så TA SEMESTER redan nu för sommaren 2019.

För det andra: Spela på folks ekonomiska fiol! I Almedalen bjuder man alltid. Det går inte att komma undan med något annat. Bjudsystemet i baren liknar finansieringen av utbildningen. Gratis när man studerar men kostar resten av livet. Många här är höginkomsttagare. Tjänar bra och har fått gratis vin på föregående mingel och har därmed råd att köpa en öl extra till den som råkar stå bredvid dig i baren. Knepet för att slippa bjuda är därmed att alltid ligga steget efter i galoppen mot baren. Den som redan beställer måste som sagt bjuda.

Dock uppmuntrar Refvarna varken snålhet eller snikenhet. Det sistnämna tipset gäller därför enbart er studenter, som framförallt är målgruppen för Refvarnas tips. Enda anledningen till att det är okej att använda ”komma-sist-till-baren-knepet” är för att ni studenter om ett par år kommer tillhöra höginkomsttagarna. Då är det ert ansvar att betala tillbaka, och alltid komma före unga studenter till baren.

För det tredje: Nyttja giveaways. Dagstidningar är bra för att uppdatera dig om vad som händer i Visby (och resten av världen) Men dra inte runt på onödiga broschyrer som du ändå inte kommer få med dig hem. Samla inte heller på dig knasiga giveaways som fidget spinners eller pins med oklara budskap. Däremot har nöden ingen lag. Om du är i behov av något (plåster eller tygpåsar) är det helt okej att använda plåster från vårdföretagarna eller tygpåsar från svensk mjölk. Bara för att det är Almedalsveckan. I övrigt bör reklamattiraljer bäras med försiktighet. Innovativa lösningar kan emellanåt rädda din kväll.

Glöm ej: Kung på natten, kung på dagen. Gambla Refvar är inte de som bangar ett sent mingel eller att svänga sina lurviga på Kallis om natten. Men glöm inte att återställa vätskebalansen efteråt. Man ska kunna leverera även dagtid. Resorb innan ni kramar kudden är välkomnar John Blund är ett måste. Bor ni österut erbjuder kyrkan både några vänliga ord, omtanke och kyrkans vatten på väg hem. Kan vara bra att minnas.

För att undvika att i all ovärdighet somna under seminariet dagen efter är vårt skarpaste tips att alltid stå upp. Det håller kroppen vaken, ögonen öppna, och ger goda möjligheter att smita halvvägs om luften blir alltför syrefattig för att det ska gå att fortsätta stå upp. Det är okej att bara vara med på halva seminarierna i just Almedalen, eftersom att alla vet hur mycket som står på folks scheman.

Slutligen: Var inte odräglig. Detta är det viktigaste av allt. Var inte odräglig. Var värdig. Det är inte okej att börja sluddra eller verka packad så länge minglen pågår. Det får man i så fall spara till nattklubbarna efter mörkrets inbrott. Detsamma gäller nakenbadandet. Det uppmuntras sannerligen – men! – enbart när mörkret fallit. För allas skull.

0

Din varukorg