Almedalsguiden del 2

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Almedalen

Packa rätt och gör veckan lätt

Almedalsveckan närmar sig med stormsteg. Är du sen med packning och behöver råd och tips? Lugn bara lugn. Låt några gamla erfarna rävar guida dig rätt i almedalsdjungeln så kommer allting att gå som smort.

Saker du behöver ha med dig i väskan varje dag i Almedalen för att klara dig:

Portabel mobilladdare
För att slippa slicka väggarna på seminarium och mingel. Med en portabel mobilladdare kan du maximera din tid på mingel och seminarium. Utan en fungerande mobil är du ingenting i Almis.

Skavsårsplåster
Under Almedalsveckan kommer du att stå och gå mycket. Skor som tidigare passade kommer att sitta som Britney Spears latexdräkt i början av 00 talet- jävligt tight. För att orka springa ikapp din hemliga favoritpolitiker är skavsårsplåster ett måste.

Plackers
Vem vill ha mingelmaten dinglande mellan tänderna? För att folk ska kunna fokusera på vad du säger i stället för vad du har mellan tänderna –ha alltid en plackers nära till hands (eller samma konstruktion av annat märke).

Anteckningsbok
Datorer är tunga, onödigt stora och behöver laddas. Ta med en anteckningsbok. Då ser du dessutom sofistikerad och intresserad ut. Att ta anteckningar på padda eller telefon kan lätt misstolkas som att du tycker att mer spännande saker händer på annat håll.

Solglasögon
Det är alltid sol i Visby. Åtminstone någon gång under veckan. Men ta av dig solglasögonen när du hälsar. Du vill att personen du träffar ska minnas hur du ser ut, inte dina Ray-Bans.

Solstift
Som ovan. Glömmer du solstiftet är största tipset att hälsa på Apotekets monter, och när du ändå har vägarna förbi montern – Gör en gratis hälsoundersökning för att se om du håller formen och har fysiken för att hinna med både sena efterfester och tidiga frukostseminarium. Har du inte det? Kör på ändå.

Vattenflaska
Viktigaste punkten. Det kommer att vara varmt. Du kommer att bli svettig. Men framförallt kommer du behöva slänga i en resorb när vätskebristen gör sig påmind och huvudet börjar dunka.

Torrschampoo
Det blir mycket springande fram och tillbaka längs kullerstensgatorna, och dessutom är det lätt hänt att det blir fuktigt i trånga seminarielokaler eller på fulla mingel. Och så kanske man råkar bo en kvart utanför ringmuren och ha ont om tid för duschar och hårfönande. Lösningen: Torrschampot!

Regnkläder
Det här är lite av en joker. Helst vill man slippa, och Visby är som sagt landets solsäkraste stad, men väderprognosen ändras dagligen och det ser ostabilt ut. Det finns två alternativ. Ta med en smidig regnponcho eller lita på att vädergudarna ser till att allt är som det borde vara, dvs. att solen alltid skiner över Almedalen!

Tvättmedel
Till skillnad från hemma kommer allt ätandes och drickandes göra stående, ofta i stora folksamlingar. För att undvika intorkade fläckar på dina favoritkläder (som du givetvis har på dig under Veckan) bör du du ha med dig tvättmedel. Det här är särskilt viktigt om du vet med dig att du har vänner som är vingliga på handen eller avser att använda samma plagg mer än en gång under Veckan.

Öronproppar
Om du inte är partiledare eller högsta chef kommer du att behöva dela sovrum med andra personer. Mycket troligt med folk som ramlar in sent, stiger upp tidigt, snarkar och trycker på snooze 40 gånger. Det hör almedalen till. För att bevara vänskap och/eller behålla jobbet bör du därför ha med öronproppar – gärna extra par till dina sovkompisar.

Tycker ni det börjar kännas som att väskan blir lite för full? Well, här är i alla fall listan på saker du inte behöver ta med:

Badkläder
Det här är det enda du kan skippa. I Almedalen badar man bara under någon av sommarnattens enda mörkare timmar och då behövs inga badkläder.

Kung på natten – kung på dagen!

0

Din varukorg