Almedalsguiden del 1

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Almedalen

Almedalsguiden - Rävarna presenterar sig

Alla goda ting är tre. För tredje året i rad vill Gamla Rävar därför göra sina röster hörda igen. Vi kan ju inte låta den oerfarne Almedalsbesökaren släppas lös innanför ringmjuren utan någon som helst vägledning, inte sant? Eftersom det som Rävarna brukar säga alltid var bättre förr är tipsen från sist om möjligt ännu bättre i år. Men en del saker hinner ändras på tre år. Därför kommer ni att få en blandning av gamla, tidlösa tips och nya, fräscha tips och trix för att överleva veckan.

Först dock, en uppdatering kring vilka vi är som gjort guiden:

Johanna Lundgren Gestlöf, tjänstledig managementkonsult / talskrivare

Vad är ditt bästa tips inför Almedalen?

Börja mingla redan på bussen till färjan. Då kan det sluta som förrförra året, med att man får dela hytt med en vilsen förstagångsbesökare och en mamma med två barn istället för att sitta upprätt i sin ekonomistol på akterdäck. Att komma utvilad till Almedalen är dock inte så viktigt. Sova kan man göra resten av sommaren.

Niklas Svanlindh, PR-konsult

Vad ser du mest fram emot i Almedalen?

Jag ser mest fram emot det jag inte redan vet om. Precis som på en festival har man ofta gjort en fullspäckat spelschema i förväg där varenda minut är intecknad med olika seminarier och mingel. Men sedan händer något oväntat. Man träffar någon ny person, blir inbjuden till något arrangemang och hela spelschemat spricker. Det är ofta dessa möten som är mest spännande. Tipset är därför att, även om det är väldigt trevligt att dricka gratis rosé med sina vänner, inte glömma bort att knyta nya kontakter.

Anna Sandström, managementkonsult

Vilket är ditt bästa Almedalsminne?

När jag genom körsång tillsammans med mina kollegor och vänner lyckades ta mig in på ett otroligt trevligt nattmingel där det bjöds på korv och sång och spännande samtal med intressanta personer. De bästa kontakterna och mest intressanta samtalen har man på de mest oväntade platserna. Så deppa inte för att du inte är bjuden på de creddiga minglerna (än). Du kommer att hitta andra bra sätt att träffa intressanta personer om du bara är öppen för det.

 

Vi vill också rikta ett särskilt tack till Göteborgsräven Emmyly Bönfors som varit med och tagit fram det första årets tips, och därmed lagt grunden för det ni kommer få läsa de kommande dagarna.

0

Your Cart