Algot Thorins kandidatpresentation

0 Skriven av: Naod Habtemichael Kategori: Förbundsstämma, Kandidatpresentationer 2020
Algot Thorin presenterar sig för förbundsstämman

Bäste Centerstudent!

Mitt namn är Algot Thorin, jag är 28 år gammal och bosatt i det bördiga halländska låglandet. Jag arbetar för tillfället som politisk sekreterare i Göteborg men har min akademiska bakgrund i den anrika studentstaden Lund, där min kandidatexamen i historia är enbart 30 ynka högskolepoäng från fulländelse.

De senaste två åren har jag innehaft det otroligt fina förtroendet att få ingå i Centerstudenters förbundsstyrelse, dessa två år har också hittills varit höjdpunkten i mitt politiska engagemang som sträcker sig drygt 13 år tillbaka i tiden. I Centerstudenter sätts idéerna framför det politiska spelet, de goda diskussionerna har ett egenvärde i sig och det finns hos medlemmarna en grundmurad övertygelse kring människors frihet som återfinns på få andra ställen. Jag är ödmjuk, tacksam och taggad över att vara föreslagen till att tjänstgöra i styrelsen även ett tredje år.

Under de två gångna åren har jag hunnit syssla med lite allt möjligt inom ramen för styrelsearbetet: jag anordnat ordförandekonferenser, planerat och genomfört en EP-valrörelse, kämpat för CS-motioner på partistämman, designat en ordförandeklubba, skrivit kampanjfoldrar, samt många andra trevliga saker som anstår en styrelseledamot. Graden av utmaning och utmattning har varierat, men det är alltid en ynnest när man får jobba sida vid sida med andra kompetenta Centerstudenter.

I det praktiska styrelsearbetet ser jag mig själv som lite av en “jack of all trades”, med en stor mångfald i vilka arbetsuppgifter jag föredrar. Roligast tycker jag dock är det politiskt strategiska arbetet: hur vi maximerar Centerstudenters inflytande i både centerrörelsen och svensk politik i stort. I styrelserummet bidrar jag med min långa politiska erfarenhet och kunskap kring stort och smått, och känner att jag har ett medlande och lösningsorienterat förhållningssätt i våra diskussioner.

Centerstudenter har en särskild roll i svensk politik, med bara några hundra medlemmar så har vi under de senaste åren visat att vi har en seriös påverkan på både det politiska samtalet och den politiska verkligheten. Vi får dock inte bli bekväma i vår framgång, utan fortsätta arbeta hårt för att bevara, stärka och utvidga vår roll i den politiska sfären.

Jag ser med stor optimism och tillförsikt på det kommande verksamhetsåret, och är entusiastisk över chansen att få fortsätta vara en del av laget som leder vårt ädla förbund framåt. Om du har frågor kring min kandidatur, tveka inte att höra av dig via valfritt kommunikationssätt.

Frihetliga hälsningar,
Algot Thorin

 

0

Din varukorg