Algot Thorin kandidatpresentation

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Förbundsstämma, Kandidatpresentationer 2019
Algot Thorin presenterar sig för stämman

Bästa förbund.

Jag heter Algot Thorin, är 27 år gammal och bosatt på den halländska landsbygden. Jag är i färd med att färdigställa min kandidatexamen i Historia vid Lunds Universitet och arbetar även som skrivtolk för hörselskadade. För ett år sedan fick jag det fina förtroendet att ta plats i förbundsstyrelsen. Ett förtroende jag anser har förvaltat väl, och ett förtroende jag hoppas kan få förnyat för ytterligare ett år.

Mina huvudansvar under verksamhetsåret har bland annat varit förberedelser inför EP-valet, den årliga ordförandekonferensen och framtagandet (återfinnandet) av förbundets hundraåriga klenoder. Jag uppfattar min roll i styrelserummet som en stödjande och sammanhållande sådan.

Svensk politik är minst sagt knepig just nu, och just därför har Centerstudenter en extra viktig roll att spela under mandatperioden som kommer. När andra hellre lyfter värdeord och idolbilder så ska vi istället kämpa för verklig, frihetlig politik. Vi är beviset för att borgerligt sinnade liberaler har ett hem i centerrörelsen.

Under verksamhetsåret som kommer så vill jag, utöver att vara med och vinna EP-valet såklart, gärna jobba med att mobilisera vårt förbund inför partistämman i september. Vi har många kraftiga frihetsreformer som ska antas på förbundsstämman men som sen behöver bli riktig centerpolitik.

Jag kandiderar ytterligare ett år, inte för att jag tycker förbubdsstyrelsearbetet är roligt (även om det verkligen är det), utan för att jag tror att jag fyller en viktig roll och har mycket kvar att bidra med. Jag vill fortsätta att vara med och utveckla Centerstudenter i den riktning som vi har just nu, med öppna diskussioner, stark ideologisk integritet och fantastiska fester. Jag hoppas på ditt förtroende. Väl mött i Göteborg!

Libertas, Veritas, Punschitas.
/ Algot Thorin

0

Din varukorg