Algot Thorin kandidatpresentation

0 Skriven av: Malin Stampe Kategori: Kandidaturpresentationer
Algot Thorin presenterar sig för stämman

Kära förbund,

Jag heter Algot Thorin, är 26 år gammal och bosatt mitt i det vackra halländska låglandet. Till vardags arbetar jag som skrivtolk för hörselskadade och jobbar med att färdigställa min kandidatexamen i historia vid Lunds Universitet.

Min erfarenhet i centerrörelsen är gedigen. Jag har varit aktiv i dryga tio år på lokal, regional och nationell nivå. Bland annat tjänstgjorde jag som vice förbundsordförande i ungdomsförbundet 2012-2015. Det senaste året har jag haft äran att leda vårt ädla förbunds lokalavdelning i Skåne och nu senast under hösten praktiserade jag på Centerpartiets EP-kansli. Jag hoppas att min erfarenhet kan bidra med en viss stabilitet till en styrelse som är till två tredjedelar ny, inklusive förbundsordförande och generalsekreterare.

Jag anser mig själv ha många av de egenskaper som kan behövas i ett styrelsearbete. Jag har en bred politisk allmänbildning och sunda värderingar samt förmågan att omsätta dessa i politisk kommunikation. Jag har också lång erfarenhet av organisatoriskt arbete, och assisterar gärna våra fantastiska lokalavdelningar runt om i landet. Jag tror också att jag kan bistå förbundet på området politisk strategi, och även om merparten av planeringen inför de allmänna valen redan är gjord, så återstår ytterligare ett val nästa år.

Under verksamhetsåret framför oss så kommer förbundet behöva rusta sig inför EP-valet i maj nästa år. Det är ett viktigt val. Det händer otroligt mycket i EU och Europa just nu och våra idéer om frihet, öppenhet och internationell samverkan är tyvärr underrepresenterade. Förberedelserna börjar snart, redan i höst kommer partiets lista spikas. Om jag får medlemmarnas förtroende så skulle jag vilja ägna mycket av mitt engagemang åt att säkerställa att Centerstudenter spelar en aktiv roll i denna process, och att vi gör vårt yttersta för att Centerpartiet ska skicka många frihetligt sinnade parlamentariker till Bryssel nästa år.

Jag är otroligt taggad och förväntansfull att få vara med och leda det här förbundet i en tid då frihetliga idéer verkar tillhöra undantagen i det politiska klimatet. Även om det har gått otroligt bra för Centerstudenter de senaste åren så är jag övertygad om att våra bästa år fortfarande är framför oss. Jag står till er tjänst och hoppas på ert förtroende.

Hör gärna av er om ni skulle ha några frågor, annars så ses vi i Uppsala!

– Algot

 

Valberedningens fulla förslag hittar du här

0

Din varukorg